Administra el teu Fotolog

Crea el teu Fotolog Ara! Fàcil i Gratis

El camí vell de Torà

Temps era temps, els habitants de Torà agavafen els seus rucs i venien cap al Pla a buscar provisions, com ara pa, a través d'un caminet estret que s'endinsa pels boscos, i que avui dia ja està del tot oblidat. De fet, només el rememoren els caçadors quan és temps de perseguir els porc fers. Fa uns dies en vam fer un tros amb el Josep Maria. Ell va fer aquest camí quan encara no tenia tres anys i havia acabat la guerra. A ell, a la seva germana, a la meva mare i al meu tiet, els van muntar en rucs i cap a Torà.

M'ha agradat imaginar que potser també va fer aquest camí, qui sap quantes vegades, el meu rebesavi Josep Piqué Oromí, que era de Torà i que es va casar a Tost amb Bonaventura Casanoves Ubach. Els seus pares eren Francesc Piqué, també de Torà, i Maria Oromí, de Fórnols. I més enllà, ho he d'anar investigant.

Comentaris

Un Comentari »

  1. Hola, m'ha fet molta il.lusió trobar aquesta web. Estem fent un reportatge de Ribera d'Urgellet per la revista Pirineus. M'agradaria parlar amb vosaltres. Jo sóc neta de fills de Tost i necessito informació si me la voleu donar. El meu telèfon és 696933784.
    Moltes gràcies per compartir la passió per la vall de Tost!

    Raquel Pubill | 30-12-2008 - 21:10:35 GMT 2 #

Deixar un Comentari


<a href> <em> <blockquote> <strong> <cite> <code> <ul> <li> <dl> <dt> <dd>